Joensuu Rock Academy

Bändivalmennus

Lähes kaksi vuotta kestävä valmennus opastaa mukaan pääseviä muusikoita kaikessa mahdollisessa musiikkibisneksen koukeroista soitonopetukseen, paneutuen kokonaisvaltaisesti musiikin tekemisen ja esittämisen eri osa-alueisiin. Paikallisten osaajien lisäksi kouluttajina toimivat maan eturivin ammattilaisia.

Valittujen ryhmien tai artistien henkilökohtaisen sparrauksen ja tukemisen lisäksi Joensuu Rock Academy järjestää myös kaikille avoimia ilmaisia seminaareja, workshoppeja sekä muita musiikkialaan liittyviä tilaisuuksia ja pienryhmätoimintaa.


Crew-valmennus

Puolivuotinen crew-koulutus on ainutlaatuinen, ilmainen valmennus missä pääsee tutustumaan musahommiin sisältäpäin. Musa-alalla voi työskennellä vaikka ei osaa soittaa.

Valmennuksessa pääsee tutustumaan esim. Valo- ja äänihommiin, tapahtumatuotantoon, markkinointiin ja keikka-ja paitamyyntiin. Käytönnöllisessä ja turvallisessa valmennuksessa on mahdollista kokeilla miltä musahommat maistuu. Valmennuksen tavoitteena on löytää ala, josta saa iloa ja joka innostaa oppimaan lisää, vaikkapa jatko-opiskelun tai työharjoittelun kautta.


Rock Academy Finland

Rock Academy on alkujaan Turun nuorisoasiankeskuksen luoma malli, joka tarjoaamaksutonta sparrausta ja koulutusta ammattimaiseen toimintaan tähtääville nuorille yhtyeille ja artisteille - genrerajoista riippumatta. Toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen. Ilmaisen valmennuksen vastapainoksi valituilta bändeiltä vaaditaan kuitenkin omaa aktiivisuutta ja motivaatiota tehdä töitä menestyksen eteen.

Joensuu Rock Academy toimii osana valtakunnallista Rock Academy Finland -organisaatiota. Turun ja Joensuun lisäksi toiminta on käynnissä myös Tampereella, Jyväskylässä, pääkaupunkiseudulla (Helsinki, Espoo, Vantaa) ja Raumalla. Valtakunnallista Rock Academyä rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Lisätietoa:

 

Klinikoita

Mm. alla olevat tyypit ja bändit ovat vetäneet klinikoita Turku Rock Academyssä. Joensuussa vastaava toiminta alkaa loppuvuodesta 2015.