Uutisarkisto

JRA soittoklinikat jatkuvat

09.05.2017

Joensuu Rock Academy -hankkeen syksyllä aloittama soittoklinikoiden sarja saa jatkoa, kun paikalle saapuvat kitaristi Timo Kämäräinen ja basisti Lauri Porra. Koulutukset ovat ikärajattomia ja pääsymaksuttomia. Ilmoittautuminen klinikoihin onnistuu täällä.

La 20.5. klo 16:00 Kitarassa Timo Kämäräinen
Ma 22.5. klo 18:00 Bassossa Lauri Porra

20.5. klo 16, Konservatorion auditorio
Kitarassa Timo Kämäräinen

Timo Kämäräisen vaihtaessa 11-vuotiaana kitaran ja pianonsoiton sähkökitaraan, ei paluuta entiseen enää ollut, vaan instrumentti vei mennessään. Opinnot Kuopion musiikkilukiossa ja konservatoriossa, Stadian pop/jazz-linjalla sekä Sibelius-Akatemiassa ovat taanneet sen, että tämä monitaituri voi tehdä ihan mitä haluaa, kun on kyse suomen musiikkikentästä. Kämäräinen on työskennellyt studiomuusikkona useiden satojen raitojen verran ja vaikuttanut lukuisissa rock- ja jazz -kokoonpanoissa, joista lyhyesti mainittakoon Eeppa Ursin Band, Pepa Päivinen, Ismo Alanko säätiö, Olavi Uusivirta, TOOT TOOT ja omaa nimeään kantava Timo Kämäräinen Band.

Kämäräisen uraa värittää soittamisen lisäksi tuottajan rooli.Kokemusta, tietoa ja taitoa. Näillä ainesosilla syntyy varmasti antoista soittoklinikka Kämäräisen johdolla.

Ma 22.5. klo 18, Kerubin Sali
Bassossa Lauri Porra

Lauri Porra on monipuolinen ja taidokas muusikko joka tunnetaan ympäri maailmaa. Suurimmalle kuulijakunnalle hän on tullut tutuksi Stratovarius-yhtyeen basistina. Porra on tullut tutuksi myös klassisen musiikin piireistä työskennellessään muusikkona useissa eri sinfoniaorkestereissa, sekä opettajana Sibelius-Akatemiassa. Porra on tämän lisäksi säveltänyt musiikkia useisiin eri elokuviin, tv-sarjoihin, radioon ja tv-mainoksiin. Vuoden 2016 VOITTO-gaalassa Porran sävellys Visit Finlandin mainokselle palkittiin vuoden mainosmusiikiksi, jonka lisäksi hän oli ehdolla samaisena vuonna Harpa Nordic film composer awardin saajaksi Berliinissä.


Kevään viimeinen JRA Live

08.05.2017

JRA Live tapahtumat saavat komean päätöksen Kulttuurikahvila Laiturilla tämän kevään osalta, kun 4 Rock Academyn artistia tulee esittelemään omaa tuotantoaan. Tällä kertaa vuorossa ovat Maniac Abductor,Zerostreet, Nevicate ja Katri Moilanen.

Tapahtuman aikataulut ilmoitetaan myöhemmin. Tapahtuman on tuottanut Joensuu Rock Academy Crew ja tapahtuma on maksuton.


JRA koulutukset jatkuvat

22.02.2017

Joensuu Rock Academy tuo jälleen yhteistyössä Pumppu Pro -hankkeen kanssa huippunimiä kouluttamaan pohjoiskarjalaisia muusikoita ja alasta kiinnostuneita! Kaikki koulutukset ovat ilmaisia ja ikärajattomia. Koulutuksiin voit ilmoittautua täällä.

Ke 1.3. Kiertuemanagerina ympäri Suomea: Janne "Pööki" Hallenberg
Ke 15.3. Opetellaan puhumaan rahasta: Lottaliina Pokkinen / Muusikoiden liitto
To 16.3. Managerointi ja urasuunnittelu: Tina Jukarainen / Fullsteam
Ti 28.3. Keikkailu meillä ja muualla: Pekka Kupiainen
To 27.4. Musamedia: Mikko Meriläinen / Soundi
To 4.5. Mitä keikkailu maksaa? Heidi Aho / Fullsteam

1.3. klo 18 Kerubin Rajakapteenin pirtti
Kiertuemanagerina ympäri Suomea: Janne "Pööki" Hallenberg

Pööki on se tyyppi jolle soitetaan kun Rammstein on tulossa Suomeen ja tarvitaan ihminen bändin ja järjestäjän välille. Viime kesän Pööki kiersi Cheekin kanssa pitkin Suomea, sillä suomalaisten bändien tuotannot ovat kasvaneet niin isoiksi että kiertuemanageri tarvitaan mukaan. Mitä työ ylipäätään on ja miksi kiertuemanu tarvitaan? Mitä vinkkejä on tarttunut hihaan nuorille bändille?

15.3. klo 15:00 Kerubin Sali
Opetellaan puhumaan rahasta: Lottaliina Pokkinen / Muusikoiden liitto

Neuvottelutaito on muusikolle ansaitsemisen näkökulmasta lähes yhtä tärkeä taito kuin soittotaito. Muusikot joutuvat vuositasolla neuvottelemaan useita kertoja omista palkkioistaan eri tahojen kanssa, joten raha-asioista puhuminen ja sopimusehdoista neuvotteleminen kuuluu jokaisen soittajan arkeen. Muusikkojen liiton juristi Lottaliina Pokkinen on kirjoittanut Muusikon sopimusoppaan ja työstää parhaillaan kirjaa neuvottelemisen taidosta. Hänen luennollaan käydään läpi neuvottelutekniikkaa, erilaisia muusikoiden sopimuksia sekä muusikon henkilöverotusta ja verovähennysoikeuksia.

16.3. klo 18:00 Kerubi
Managerointi ja urasuunnittelu: Tina Jukarainen / Fullsteam

Mitä aloittelevan artistin kannattaa ottaa huomioon urasuunnittelussaan ja mitä hyötyä managerista on artistin uran alkuvaiheessa? Tästä tulee kertomaan Tina Jukarainen, joka analysoi myös, millainen on potentiaalinen artisti managerin näkökulmasta ja mitä artistin kannattaa ottaa huomioon manageria etsiessään. Jukarainen manageroi pop-artisti Iltaa sekä Crimson Sun ja Red Moon Architect -nimisiä metallibändejä. Lisäksi hän työskentelee Fullsteam Managementillä kaikkien yhtiön edustamien artistien ja managerien kanssa.

28.3. klo 17:30 Kerubin Rajakapteenin pirtti
Keikkailu meillä ja muualla: Pekka Kupiainen

Kupiaisen Pekka on tuttu hahmo joensuulaisille, joka viime aikoina on kiertänyt Euroopan keikkapaikkoja Michael Monroen äänimiehenä sekä toiminut Ilosaarirockin, Provinssin ja Flown tuotantopäällikkönä. Miten kotimaassa ja ulkomailla kiertäminen eroavat toisistaan. Miten lämppäribändit sopivat kuvioon? Mitä festarikeikoilla pitää ottaa huomioon? Kupiainen käy läpi hyviä ja huonoja esimerkkejä vuosien varrelta!

27.4. klo 17:00 Kerubin Rajakapteenin pirtti
Musamedia: Mikko Meriläinen / Soundi

Mikä on musiikkimedian kenttä tällä hetkellä? Mitä mahdollisuuksia aloittelevalla bändillä on saada näkyvyyttä musamediassa? Käytännön vinkkejä median lähestymiseen ja vinkkejä haastattelutilaisuuksiin tulee jakamaan Soundin päätoimittaja Mikko Meriläinen.

4.5. klo 18:00 Kerubin Rajakapteenin pirtti
Mitä keikkailu maksaa?: Heidi Aho / Fullsteam

Miten keikkailun kulurakenne syntyy ja mitä kuluja kannattaa ottaa huomioon? Mitä artistille voisi jäädä läpi loppuunmyydystä keikasta kun mietitään mitä kuluja voisikaan olla. Miten lipunhinta määräytyy? Heidi Aho on Fullsteamin toimitusjohtaja ja hänen kädenjälkensä näkyy niin festivaali-, konsertti- kuin klubituotannoissa.


JRA Live tapahtumat Kulttuurikahvila Laiturilla

16.02.2017

JRA Live -illat jatkuvat tänä keväänä Kulttuurikahvila Laiturilla. Kevään aikana järjestetään yhteensä neljä tapahtumaa, joissa esitellään Joensuu Rock Academyn artisteja ja bändejä. Tapahtumat ovat ikärajattomia sekä pääsymaksuttomia, ja ne tuottaa Joensuu Rock Academy Crew.

Kevään ensimmäinen JRA Live järjestetään 23.2.2017 klo 19:00.

Esiintymässä ovat tällä kertaa:

Karmament, klo 20:00

Karmament on melodista death metallia soittava bändi Joensuusta, joka on ehtinyt jo keikkailemaan Joensuun alueella useampaan kertaan. Karmament teki vaikutuksen JRA:yyn hakiessaan määrätietoisella toiminnallaan ja omalla tyylitajullaan omasta genrestään. Luvassa on siis perusteellista, mutta persoonallista melodista death metallia.

Ruoja, klo 21:00

Suomenkielinen death metal on yhtäkuin RUOJA. Bändin soitto on tiukkaa, live-energia on huikeaa ja biisit toimivat kuin junan vessa. Ruojan single ja video julkaistiin 11.2.2017, sen voit katsella tästä:

Tervetuloa!


Joensuu Rock Academyn soittoklinikat alkavat

07.12.2016

Joensuu Rock Academy aloittaa soittoklinikoiden sarjan. Ensimmäisenä Joensuuhun saapuu legendaarinen rumpali Anssi Nykänen.

Anssi Nykänen on yksi maamme työllistetyimmistä rumpaleista, tyylikäs joka paikan rytmihöylä sekä arvostettu soittaja. Nykäsen skaala ulottuu iskelmästä, popin, rockin ja rhythm & bluesin kautta improvisoivaan rytmimusiikkiin, varsinkin riuskaa otetta vaativaan funk- ja beatjazziin. Hän lienee suomalaisista nykymuusikoista käytetyin sessiorumpali, ja levyttänyt kaikista muusikoista viidenneksi eniten soittaen Gramexin mukaan yli 5 000 kappaleella. Lavoilla Nykänen on näyty kokoonpanoissa Nylon Beatista Kummeliin, Pekka Pohjolan bändistä Paula Koivuniemen orkesteriin ja Wöyh! -yhtyeestä.

Nykänen on tunnettu myös musiikillisesta tietämyksestä, positiivisuudesta ja puheliaisuudesta. Tämä rumpukliniikka tulee siis varmasti pitämään sisällään myös paljon tarinaa musiikin maailmasta! Koulutus on ilmainen ja ikärajaton. Koulutukseen voit ilmoittautua täällä.


Crew-haku keväälle 2017

22.11.2016

Uusi Crew-haku alkaa NYT!

Joensuu Rock Academy etsii lisää musa-alasta kiinnostuneita tyyppejä! Alan ammattilaisten pitämät koulutustilaisuudet ja tapahtumatuotannon yhteistyö Rock Academyn artistien kanssa tarjoavat ilmaisen mahdollisuuden tutustua musa-alan keskeisiin työtehtäviin.

Hakulomake ja lisätietoja Crew-valmennuksesta löytyy täältä. Hakuaika päättyy 31.12.2016.


Joensuu Rock Academyn ja Pumppu Pron yhteiset seminaarit syksyllä 2016

26.10.2016

Joensuun Popmuusikot ry:n Pumppu Pro- ja Joensuu Rock Academy -hankkeet tuovat taas Suomen huippunimiä kouluttamaan pohjoiskarjalaisia muusikoita ja alan yrityksiä! Loppusyksyn aikana vierailemaan saapuvat mm. Maija Vilkkumaa ja Mikko von Hertzen. Kaikki koulutukset ovat ilmaisia ja ikärajattomia. Koulutuksiin voit ilmoittautua täällä.

Pe 4.11. Ammattina laulunteko muille artisteille: Aku Rannila ja Saara Törmä
Pe 11.11. Rähinällä maineeseen: Essi Kivitie / Rähinä Records
Ke 16.11. Roolileikit sanojen takana: Maija Vilkkumaa
To 17.11. Teosto-info: Antti Rask
Pe 18.11. Miten minusta tuli minä: Mikko von Hertzen
Ma 21.11. Ammattina laulunteko ja muusikkous: Samuli Sirviö
Ti 13.12. Some-markkinointi: Valtteri Lindholm / Varusteleka (TAPAHTUMA TÄYNNÄ)

Perjantai 4.11. klo 19:00
Ammattina laulunteko muille artisteille: Aku Rannila ja Saara Törmä
Kerubin Rajakapteenin pirtti

Säveltäjä Aku Rannila ja sanoittaja Saara Törmä ovat rautaisia ammattilaisia. He ovat tehneet musiikkia mm. Robinille, Antti Tuiskulle, Jesse Kaikurannalle, Laura Närhelle, Johanna Kurkelalla ja Jannalle. Biisikatalogista löytyy mm. hitit “Peto on irti”, “Kaunis rietas onnellinen” sekä “Sä ansaitset kultaa”. Keskustelussa Rannilan ja Törmän kanssa käsitellään freelance-säveltäjän/sanoittajan arkea: miten he osaavat asettua eri artistien asemaan tehdessään heille kappaleita, kuinka he ovat päässeet alalle ja mitä vaaditaan, että uusia työtilaisuuksia tulee vuodesta toiseen.

Perjantai 11.11. klo 15:00
Rähinällä maineeseen: Essi Kivitie / Rähinä Records
Kerubin Sali

Rähinä Records on yksi Suomen merkittävimmistä levy-yhtiöistä. Yhtiötä luotsaa eteenpäin toimitusjohtaja Essi Kivitie. Mikä tekee Rähinästä Rähinän? Millaisia artisteja sinne haetaan? Miten Kivitie näkee alan tulevaisuuden, mitä mahdollisuuksia nuorilla on?

Keskiviikko 16.11. klo 18:00
Roolileikit sanojen takana: Maija Vilkkumaa
Kerubin Sali

Maija Vilkkumaa on yksi arvostetuimmista kotimaisista lauluntekijöistä. Hänen persoonallinen tyylinsä kirjoittaa ja säveltää on tehnyt lähtemättömän vaikutuksen moniin ihmisiin. Vilkkumaan kanssa käydään läpi hänen tapaansa rakentaa sanoituksia ja sävellyksiä sekä keskustellaan siitä, millaisin keinoin hän on pyrkinyt uudistamaan ilmaisuaan pari vuosikymmentä kestäneen uransa aikana.

Torstai 17.11. klo 17:00
Teosto-info: Antti Rask
Joensuu Rock Academy

Miksi liittyä teostoon? Milloin se kannattaa tehdä? Kuinka esimerkiksi Youtube-videoista voi saada korvauksia? Teoston asiakaspäällikkö Antti Rask tulee kertomaan toiminnasta lisää. Jos teosto-asiat kiinnostavat tai askarruttavat, tai jos sinulla on niistä kysyttävää, kannattaa saapua paikalle!

Perjantai 18.11. klo 15:00
Miten minusta tuli minä: Mikko Von Hertzen
Kerubi, Rajakapteenin pirtti

Mikko von Hertzen kertoo minkä tien hän on kulkenut pikkupojasta festivaalien päälavoille. Mitä se on vaatinut ja mihin ollaan tähdätty? Miten ulkomailla keikkaileminen eroaa Suomen keikkalavoista. Mikko von Hertzen valottaa myös miten hänen biisinsä syntyvät.

Mikko von Hertzen on Von Hertzen Brothers-yhtyeen laulaja, kitaristi ja lauluntekijä. Hän on soittanut myös rumpuja Egotrippi ja Lemonator-yhtyeissä.

Maanantai 21.11. klo 17:00
Ammattina laulunteko ja muusikkous: Samuli Sirviö
Pakkahuone

Samuli Sirviön nimi ei ole vielä monille tuttu, mutta hänen kappaleiltaan on nykyisin mahdoton välttyä. Sirviön sävellyksiä ja tuotantojälkeä löytyy mm. Ellinooran uusimmalta albumilta. Taajaan radiossa soineet Carrie, Leijonakuningas ja Rakkauden kesä ovat hienoja näytteitä Sirviön osaamisesta. Ellinoora-projektin lisäksi hän toimii myös useissa muissa bändeissä kitaristina, tuottajana ja sovittajana. Hän on tehnyt yhteistyötä säveltäjän tai muusikon roolissa mm. Pyhimyksen, Jannika B:n, Arttu Wiskarin, Jipun ja Antti Tuiskun kanssa. Sirviön kanssa keskustellaan siitä, mihin kaikkeen muusikon ja lauluntekijän pitää nykyisin taipua, mikäli haluaa elättää itsensä soittamalla ja säveltämällä.

Tiistai 13.12. klo 15:00
Some-markkinointikoulutus: Valtteri Lindholm / Varusteleka
Kerubin Sali

Varustelekan markkinointi on rohkeaa ja se erottuu joukosta. Sosiaalisen median hyödyntäminen on tärkeä osa heidän liiketoimintaansa ja he osaavat sen hyvin. Valtteri Lindholm on Varustelekan perustaja ja omistaja. Hän käy koulutuksessaan läpi yritysten mahdollisuuksia hyödyntää sosiaalista media ja Varustelekan tapaa toteuttaa mm. Facebook-markkinointia. Aiheita käydään läpi käytännön vinkkien ja hyvien esimerkkien kautta, rahasummia tai käyttäjämääriä salaamatta. Koulutus käy niin konkareille kuin alkutaipaleella oleville; tarjolla oikeita, hyödyllisiä neuvoja some-markkinoinnin maailmasta! Paikkoja rajoitetusti, ilmoittaudu ajoissa.


Artisti- ja crew-haku auki

13.06.2016

Haluatko esiintymään festarilavoille? Onko sinulla kaupungin tiukin bändi, muttet tiedä kuinka päästä laajemman yleisön tietoisuuteen? Eivätkö biisisi jää soimaan muiden päihin niin hyvin kuin toivoisit?

Olet tullut juuri oikeille nettisivuille.

Joensuu Rock Academy etsii lupaavia nuoria pohjoiskarjalaisia yhtyeitä ja artisteja mukaan syksyllä 2016 alkavaan artistivalmennukseen. Etsimme muusikoita ensisijaisesti ikähaarukassa 13-29 vuotta, mutta poikkeuksiakin voidaan tehdä.

Tekemäsi musiikin genrellä ei ole väliä, kunhan sinulla on halua menestyä ja motivaatiota tehdä töitä sen eteen. Pop, rap, metalli, EDM - kaikki käy. Rock on asenne, ei vain musatyyli.

Valmennus opastaa osallistujia mm. studiotyöskentelyn, keikkailun ja musiikin markkinoinnin saralla. Paikallisten osaajien lisäksi kouluttajina toimii maan eturivin ammattilaisia.

Bänditoiminnan kokonaisvaltaisen koulutuksen lisäksi valituilla artisteilla on mahdollisuus päästä äänittämään erilaisissa studioympäristöissä, tekemään musiikkivideo sekä soittamaan keikkoja - mutta vain, jos homma otetaan tosissaan.

Kaikki edellämainittu on mukaan pääseville täysin ilmaista.

Kiinnostuitko?

Lähetä demo parhaasta kappaleestasi lyhyen ja ytimekkään biografian kera, 31.7.2016 mennessä osoitteeseen


Kevään huippukouluttajina Anssi Kela, Arto Tuunela ja monia muita!

29.03.2016

Joensuun Popmuusikot ry:n Joensuu Rock Academy- ja Pumppu Pro -hankkeet tuovat taas Suomen huippunimiä kouluttamaan pohjoiskarjalaisia muusikoita! Loppukevään aikana vierailemaan saapuvat mm. Arto Tuunela ja Anssi Kela. Kaikki koulutukset ovat ilmaisia ja ikärajattomia. Koulutuksiin voit ilmoittautua täällä.

6.-7.4. Rättikauppaa käytännössä: Tomi Riionheimo
12.4. Ideasta valmiiksi kappaleeksi: Arto Tuunela
28.4. Tiedotus ja A&R-toiminta: Jouni “Tami” Tamminen
3.5. Miten minusta tuli minä: Douglas Blair / W.A.S.P.
18.5. Artisti, biisintekijä ja somesankari: Anssi Kela

Keskiviikko 6.4.2016
Rättikauppaa käytännössä osa 1 : Tomi Riionheimo
Joensuu Rock Academyn konttori, klo 17:30

Mitä tuotteita kannattaa miettiä oheismyyntiin? Miten niitä hommataan? Millaisia kokemuksia merkkareiden myymisestä mailman keikkapaikoilla on syntynyt? Miten niitä oikein kannattaa myydä? Oheistuotemyynnin käytännön asioita valoittamassa pitkän kokemuksen aiheesta omaava Tomi Riionheimo.

Tomi Riionheimo on suomalainen sarjakuvataiteilija, kuvittaja, elokuvaohjaaja ja tuottaja. Hän toimii myös Eläkeläiset-yhtyeen graafikkona, oheistuotemyyjänä ja kiertuemanagerina taiteilijanimellä Pekka Jokinen

Torstai 7.4.2016
Rättikauppaa käytännössä osa 2: Tomi Riionheimo
Joensuu Rock Academyn konttori, klo 17:30

Oheistuotteita on hankittu, mutta mitenkäs niitä hinnoitellaan, miten menee talousasiat, entä verot? Miten kauppa saadaan käymään? Oheistuotemyynnin käytännön asioita valoittamassa pitkän kokemuksen aiheesta omaava Tomi Riionheimo.

Tomi Riionheimo on suomalainen sarjakuvataiteilija, kuvittaja, elokuvaohjaaja ja tuottaja. Hän toimii myös Eläkeläiset-yhtyeen graafikkona, oheistuotemyyjänä ja kiertuemanagerina taiteilijanimellä Pekka Jokinen

Torstai 12.4.2016
Ideasta valmiiksi kappaleeksi: Arto Tuunela
Ravintola Kerubin Kellari, klo 18:00

Pariisin Kevään johtohahmo Arto Tuunela saapuu kertomaan siitä, mistä hän saa inspiraation omiin kappaleisiinsa ja millainen prosessi on saattaa ne julkaisukuntoon. Pariisin Kevään persoonallinen tuotanto on vaikuttanut monien kotimaisten bändien soundiin ja Tuunela on myös arvostettu lyyrikko. Tuunelan kappaleet kuulostavat kauniilta ja pakottomilta, mutta onko niiden synnyttäminen helppo ja luonnollinen prosessi? Millaisia metodeja Tuunela käyttää sävellysten, sanoitusten ja tuotantojen tekemiseen?

Arto Tuunela on säveltäjä, sanoittaja, tuottaja, äänittäjä, miksaaja, laulaja ja kitaristi. Hänet tunnetaan Pariisin Kevät -yhtyeen laulajana ja biisintekijänä. Tuunela toimii myös tuottajana ja on ollut mukana tekemässä mm. CMX:n ja Pete Parkkosen albumeita.

Torstai 28.4.2016
Tiedotus ja A&R-toiminta: Jouni “Tami” Tamminen
Joensuu Rock Academyn konttori, klo 17:00

Miten bändi saa musiikkinsa esille medialle ja yleisölle. Mitenkäs sitten kiinnitetään levy-yhtiön ja sen A&R-henkilön huomion? A&R on juuri se henkilö, joka kiinnittää uudet bändit levy-yhtiölle, valitsee tuottajat ja studiot. Vinkkejä jakamassa Jouni Tamminen.

Jouni Tamminen omaa pitkän historian musiikkialalla ja on tunnettu mm. Exogenic-levy-yhtiön taustalta. Tällä hetkellä Tamminen tekee keikkaluontoisesti PR / A&R-hommia Stupido Recordsille.

Tiistai 3.5.2016
Miten minusta tuli minä: Douglas Blair / W.A.S.P.
Pakkahuone, klo 18:00

Douglas Blair on kiertänyt maailmaa nähden mitä erilaisimpia keikkapaikkoja ja valtavia festariareenoita. Miten Blair päätyi W.A.S.P.:n kitaristiksi? Miten ammattilainen tienaa elantonsa?

Douglas Blair on yhdysvaltalainen muusikko ja heavy metal -yhtye W.A.S.P.:in kitaristi. Blair on perehtynyt myös kitaroiden rakentamiseen ja kehittänyt uudenlaisia soittimia.

Keskiviikko 18.5.2016
Artisti, biisintekijä ja somesankari: Anssi Kela
Ravintola Kerubi, klo 16:00

Anssi Kelan notkeus on kadehdittavaa. Hän on julkaissut musiikkia kahdenkymmenen vuoden ajan ja sen lisäksi kirjoittanut kirjoja, ajanut kilpaa F3-formuloilla, tehnyt tv-ohjelmia sekä noussut koko kansan tuntemaksi somepersoonaksi, josta on mahdotonta olla pitämättä. Miten laulut syntyvät, mikä on pitkän uran salaisuus, onko sometempausten tekeminen leikkiä vai työtä ja miten tunnistaa hyvät ideat huonoista? Tule Kerubille ja osallistu keskusteluun!

Anssi Kela on pitkänlinjan muusikko ja laulaja-lauluntekijä.

Koulutuksiin voit ilmoittautua täällä.


Joensuu Rock Academyn ja Pumppu Pron yhteiset seminaarit jatkuvat

12.02.2016

Joensuun Popmuusikot ry:n Joensuu Rock Academy- ja Pumppu Pro-hankkeet järjestävät yhteistyönä kevään aikana useita ilmaisia koulutustilaisuuksia pohjoiskarjalaisille muusikoille. Kouluttajiksi on jälleen haalittu joukko kotimaisen musiikkialan huippuammattilaisia. Kaikki koulutukset ovat ilmaisia ja ikärajattomia. Koulutuksiin voit ilmoittautua täällä.

Keskiviikko 24.2.2016
Keikkamyynnin salat: Mikko Varjamo
Ravintola Kerubi, klo 18:00

Mitä ihmettä tarkoittaa keikkamyyjä? Milloin semmoinen on ajankohtainen, miten semmoisen saa ja mitä se oikein tekee? Luennossaan näihin kysymyksiin vastauksia valottaa vantaalaistunut pohjoiskarjalaiset juuret omaava Mikko Varjamo.

Mikko Varjamo on Fried Live oy:n yksi perustajista ja omistajista. Varjamon kautta kulkee mm. Olavi Uusivirran, Pyhimyksen, Lyömättömien ja Scandinavian Music Groupin keikat. Varjamo toimii myös Fried Liven markkinointipäällikkönä.

Torstai 25.2.2016
Tuottaja persoonallisen soundin takana: Matti Mikkola
Ravintola Kerubi, klo 16:00

Tuottajan vastuulla on haastaa artistia ja saada tuotua lisää sisältöä äänityksiin. Taiteellisen näkemyksen lisäksi tuottajalta vaaditaan kykyä pysyä aikataulussa, budjetissa ja väleissä kaikkien äänitysprosessiin kuuluvien ihmisten kanssa. Mikkolan kanssa käydään läpi kuinka hän on löytänyt oman tapansa toimia tuottajana, mitä lisäarvoa hänen palkkaamisensa tuo artistille, miten hän hinnoittelee työnsä, kuinka on mahdollista pysyä kartalla muuttuvista tyylisuunnista ja pitää itsensä ajankohtaisena tekijänä vuosi toisensa jälkeen?

Matti Mikkola voitti vuonna 2014 ansaitusti vuoden parhaan tuottajan Emma-palkinnon. Palkinto tuli Pepe ja Saimaa –albumista, joka palkittiin samassa gaalassa vuoden parhaana rock-albumina sekä kriitikoiden suosikkina. Mikkola on tuottanut viime vuosina Saimaan lisäksi levyjä mm. Tehosekoittimelle, Stigille, Jesse Kaikurannalle ja Laura Närhelle.

Perjantai 4.3.2016
Bändin imago ja visuaalisuus: Ville Malja
Pakkahuone, klo 16:00

Rock- ja popkulttuurissa visuaalisuus on ollut aina tärkeää. Musiikin lisäksi menestyneimmillä bändeillä ja artisteilla on ollut poikkeuksetta oma, tunnistettava visuaalinen maailmansa. Stonen logon tietää melkein kaikki, vaikka musiikista ei olisi tietoa. Joskus visuaaliset tunnusmerkit ovat tunnetumpia, kuin itse musiikki. Tunnistettava visuaalisuus on nousevalle artistille mahdollisuus, mutta voi myös kääntyä itseään vastaan. Luennossaan Ville Malja kertoo mm. omien kokemustensa kautta bändin imagon rakentumisesta ja visuaalisuudesta.

Ville Malja tunnetaan parhaiten Lapko-yhtyeen solistina, biisintekijänä sekä freelance-valokuvaajana.

Torstai 10.3.2016
Lava haltuun: Olavi Uusivirta
Pakkahuone, klo 18:00

Miten valmistaudutaan ottamaan haltuun festareiden päälava? Eroaako se keikasta pizzerian nurkassa? Olavi Uusivirta valottaa omia metodejaan ja kokemuksiaan siitä, miten lavalla ollaan ja suuret yleisöt otetaan haltuun.

Olavi Uusivirta on muusikko, laulaja-lauluntekijä ja näyttelijä. Useita levyjä ja hittibiisejä julkaissut Uusivirta on esiintynyt Suomen suurimmilla klubeilla ja festareilla. Uusivirta on näytellyt useissa suomalaisissa leffoissa ja tunnettu mm. Cisse Häkkisen roolista Ganes-elokuvassa.


Vuoden 2016 seminaarit alkavat

18.01.2016

Joensuu Rock Academy- ja Pumppu Pro -hankkeiden yhteistyössä järjestämät seminaarit starttaavat Happoradion laulajan Aki Tykin puheenvuorolla. Seminaarit ovat ilmaisia, ikärajattomia ja kaikille avoimia. Ilmoittautua voit osoitteessa www.popmuusikot.fi/seminaarit.php.

Torstai 28.1.2016
Ideasta Biisiksi: Aki Tykki
Ravintola Kerubi, klo 16:00

Happoradiosta on kasvanut vuosien saatossa yksi Suomen suosituimmista yhtyeistä. Aki Tykin kynästä lähteneet hitit ”Che Guevara” ja ”Puhu äänellä jonka kuulen” ovat olleet radioiden soitetuimpia kappaleita ja yhtyeen albumit ovat myyneet kulta- ja platinalevyihin oikeuttavia määriä. Aki Tykin kanssa keskustellaan mm. siitä, mistä ideat laulujen sanoituksiin tulevat, kuinka lähtöidea työstetään valmiiksi tekstiksi ja miten laulun kirjoittaminen muuttuu siinä vaiheessa, kun bändillä on olemassa yleisöä, joka odottaa uutta levyä.

Laulun kirjoittamisen lisäksi teemoina on, miten äänitealan murros ja sosiaalisen median nousu on muuttanut bändien markkinointia sekä tulonmuodostusta, ja miltä tuntuu olla jatkuvan huomion kohteena.


Räpit, riimit, biitit -valmennus käynnistyy!

15.12.2015

Joensuu Rock Academy hakee lupaavia räppäreitä, riimittelijöitä ja biitin tekijöitä valmennukseen, joka pidetään kevään 2016 aikana. Etsimme muusikoita ensisijaisesti ikähaarukassa 15-29 vuotta, mutta poikkeuksiakin voidaan tehdä.

Valmennus opastaa osallistujia mm. biittien työstämisen, riimien, freestylen ja tuottamisen saralla, unohtamatta studiotyöskentelyn ja keikkailun saloja. Kouluttajina toimivat maamme eturivin ammattilaiset ja paikalliset osaajat.

Valmennuksen lisäksi valituilla artisteilla on mahdollisuus päästä äänittämään erilaisissa studioympäristöissä ja soittamaan keikkoja - mutta vain, jos homma otetaan tosissaan ja koulutuksiin osallistutaan täysillä ja päihteettömästi.

Kaikki edellämainittu on mukaan pääseville ilmaista. Haku on auki nyt ja päättyy 15.1.2016.

Hae mukaan täältä.


Sinäkö tulevaisuuden musatyöläinen?

13.11.2015

Etsitkö elämällesi uutta suuntaa ja sisältöä? Kiinnostaako musiikkiala? Tarjolla ainutlaatuinen ilmainen valmennus, jossa pääsee tutustumaan musahommiin sisältäpäin.

Joensuu Rock Academy hakee 15-29-vuotiaita, musa-alan duuneista kiinnostuneita valmennukseen, joka pidetään kevään 2016 aikana. Tarjoamme mukavan mahdollisuuden päästä tutustumaan esim. kuvaamiseen, ääni- ja valohommiin, tapahtumatuotantoon, markkinointiin ja vaikkapa paitamyyntiin. Käytännöllisessä ja turvallisessa valmennuksessa on mahdollista kokeilla miltä musahommat maistuu. Aiempaa osaamista ei tarvita, meille riittää into kokeilla ja oppia. Hommat ei ole liian hankalia, niitä osaa basistitkin!

Valmennuksen tavoitteena on löytää ala josta saa iloa ja joka innostaa oppimaan lisää, vaikkapa sitten jatko-opiskelun tai työharjoittelun kautta.

Haku on avoinna nyt ja päättyy 7.12.2015.

Lue lisää ja hae mukaan täältä.


Joensuu Rock Academyn seminaarit alkavat

21.10.2015

Joensuu Rock Academy järjestää Rokumentin yhteydessä ilmaisia koulutustilaisuuksia pohjoiskarjalalaisille muusikoille. Seminaareissa omista kokemuksistaan kertomassa ovat Mokoma-yhtyeen Tuomo Saikkonen sekä Lost Society.

Kaikki seminaarit ovat ilmaisia, ikärajattomia ja kaikille avoimia. Ilmoittautua voit osoitteessa www.popmuusikot.fi/seminaarit.php.

Keskiviikko 11.11.2015
Nuorena Huipulle: Lost Society
Ravintola Kerubi, klo 17:00

Mitä tapahtuu, kun menestys yllättää alta parikymppisenä? Miten yhdistää koulut ja maailmankiertueet? Mitä muuta menestys vaatii kuin keikkoja ja levyjä? Miten oma soundi löytyy ja miten biisit syntyvät? Aiheesta kertomassa vuonna 2010 Jyväskylässä perustettu, thrash-metallia soittava Lost Society.

Torstai 12.11.2015
Kitaristi ja levypomo: Tuomo Saikkonen (Mokoma, Sakara Records)
Ravintola Kerubi, klo 16:00

Mikä on levy-yhtiö ja miten semmoiselle pääsee? Kuinka yhdistää keikkailu ja levy-yhtiön pyöritys? Vinkkejä jakamassa on Tuomo Saikkonen, joka tunnetaan Mokoman kitaristina sekä levy-yhtiö Sakara Recordsin toimitusjohtajana.


Ensimmäiset artistit on valittu!

31.08.2015

Joensuu Rock Academyn artistivalmennukseen tiensä selvittivät Taival, Nevicate, TunnotOn & Tine, Maniac Abductor, Katri Moilanen, Zerostreet, ForedoomeD, Ruoja sekä Johanna Kovalainen!

Lisäämme tarkempaa tietoa valituista artisteista näille sivuille lähiaikoina.

Kaikille avoimista seminaareista ja muista tavoista, joilla muutkin kuin valitut artistit pääsevät osallistumaan toimintaan tiedotetaan myöhemmin.


Bändikatselmukset Kerubissa

10.08.2015

31.7. päättyneeseen artistihakuumme osallistui lähes sata muusikkoa! Valitsimme jatkoon päässeiden hakijoiden joukosta yhteensä 12 esiintyjää kahtena peräkkäisenä iltana Ravintola Kerubissa järjestettäviin bändikatselmuksiin:

Tiistai 18.8.

18:00 - Dencera
18:30 - ForedoomeD
19:00 - Killing Attack
19:30 - KillBound
20:00 - Ruoja
20:30 - Nevicate

Keskiviikko 19.8.

18:00 - Taival
18:30 - TunnotOn & Tine
19:00 - Johanna Kovalainen
19:30 - Boyar
20:00 - Groke's Clan
20:30 - Kettublaster

Jokaisella esiintyjällä on 15 minuuttia aikaa vakuuttaa yleisö ja tuomaristo. Lopulliset artistivalinnat tehdään Kerubissa esiintyvien ja muiden jatkoon päässeiden joukosta elokuun loppuun mennessä.

Tule kannustamaan suosikkiasi ja kutsu kaverisikin mukaan!


Artistihaku käynnissä

29.06.2015

Joensuu Rock Academyn artistihaku vuosille 2015-2017 on käynnissä 31.7.2015 asti. Ehdit siis vielä hyvin laittaa hakemusta tulemaan! Lisätietoja artistit-sivulta.

Jos mieleesi on juolahtanut mitään kysyttävää toimintaamme liittyen, voit esittää kysymyksesi


Nettisivut avattu!

16.06.2015

Tervetuloa Joensuu Rock Academyn uunituoreille nettisivuille!

Joensuu Rock Academy on keväällä 2015 käynnistynyt projekti jossa autetaan artisteja menestymään.

Uutiset-sivua seuraamalla pysyt ajan tasalla kuvioistamme. Tulevat seminaarit ja muut ajankohtaiset tapahtumat päivitämme sivupalkin kalenteriin (mobiilissa sivun alareunassa) sitä mukaa kun niitä lyödään lukkoon.

Blogista tulet löytämään monenlaisia bändininjoille hyödyllisiä infopaketteja ja muita kiinnostavia juttuja. Syksyllä Artistit-sivun valtaavat Joensuu Rock Academyn tulevat kiinnitykset, mutta toistaiseksi sieltä löytyy infoa siitä kuinka juuri sinä voit päästä osaksi porukkaa.

Kahdella viimeisellä sivulla on infoa itse Rock Academystä, meistä Joensuun tyypeistä ja siitä kuinka meidät saa kiinni. Yhteyttä saa ottaa rohkeasti, tyhmiä kysymyksiä ei ole!

Tehdään tästä paras juttu! Stay tuned :)


Tulevat tapahtumat

Tulossa kaikkea siistiä!

Menneet tapahtumat

22.05.2017

JRA soittoklinikka:
Lauri Porra

Kerubin Sali, klo 18:00

20.05.2017

JRA soittoklinikka:
Timo Kämäräinen

Konservatorion auditorio, klo 16:00

19.05.2017

Taival – Niin kuin sade julkkarikeikka
60’s Palaver, klo 23:00

18.05.2017

JRA Live
Kulttuurikahvila Laituri, klo 19:00

04.05.2017

Mitä keikkailu maksaa?
Heidi Aho / Fullsteam

Kerubin Rajakapteenin pirtti, klo 18:00

27.04.2017

Musamedia:
Mikko Meriläinen / Soundi

Kerubin Rajakapteenin pirtti, klo 17:00

28.03.2017

Keikkailu meillä ja muualla:
Pekka Kupiainen

Kerubin Rajakapteenin pirtti, klo 17:30

16.03.2017

Managerointi ja urasuunnittelu:
Tina Jukarainen / Fullsteam

Kerubi, klo 18:00

Katso kaikki menneet